..on harrastettu viime päivinä..uskokaa tai älkää, vaikka jo monessa blogissa ehdinkin voivottelmaan että taitavat ne minun joulukortit jäädä sille viimeiselle postituspäivälle, niin ehkä saan ne postiin jo huomenna! :) Vaikka jossain vaiheessa kuvittelinkin tosin olevani ajoissa korttieni kanssa niin aika viime tippaan se silti kuitenkin jäi..niinko aina..mutt, hyvällä mallilla tää on nyt kuitenkin, ei tarvii turvautua ostoisiin kortteihin niinko viime vuonna. :)
joulukortit.jpg
Kolmisenkymmentä korttia siis tuli tehtyä tälle Joululle. Kaikki eivät suinkaan lähde postin matkaan, ehkä noin puolet. Hommana olis siis vielä/enää korttien "nimmarointi" ja kuorien kirjoitus sekä postimerkittäminen. Eiköhän tuon saa tänä iltana vielä tehtyä. :) Korttien detaljit täällä, jos jotakuta kiinnostaa ja ne menivät ohi kun edellisen kerran niistä postasin. Kaikki kortit on samanlaisia, minusta se on helpompi niin kun voi tehdä sarjatuotantona, vaihe kerrallaan pikkuhiljaa. Se vasta kauhee homma ois jos yrittäs tehdä kaikki erilaisia, pitäs varmaan alottaa suunnittelu jo Juhannuksena. :)

Eilen väkertelin myös piparitalon kanssa. Niin näkyy moni muukin blogistaniassa väkerrelleen ja mietin kyllä muutaman kerran että kehtaanko edes näyttää tätä omaa aikaansaannostani, kun ei se mikään mahtihieno ole, pikemminkin päinvastoin..mutta menköön nyt sitten..pöydällä edelleen leivonta-alusta,
sillä vielä ois tarkotus leipoa ennen pyhiä..
piparitalo2007_2.jpg
Taloparka on lähestulkoon räjähtämäisillään, että ei kannata koskea. :D Eikä varsinkaan kuvata toiselta puolelta, sillä sieltä sortui seinä jo ennen koristeluvaihetta.. Lumikin näkyy sataneen talon päälle vähän miten sattuu.. ikkunoita en edes uskaltanut ruveta koristelemaan tuolla rähmällä, se ois kuitenkin mennyt ihan poskelleen..ehkä ois kannattanut tehdä sekin ennen palojen yhteenliittämistä, mutta ehkä sitten ens vuonna ollaan taas viisaampia tämänkin suhteen. :D Palat siis Annasin valmiit piparkakkutalon palaset, että ihan turha luulla että oisin itse tehnyt, siihen hommaan en kyllä sitten enää ikinä rupea parin vuoden takaisen Muumitalokatastrofin jälkeen..

Ostin sillon valmiin taikinan kaupasta [jota muuten kammoksun mutta kun aatteloin että siitä tulis kovempia palasia]..no, taikinapa ei tietenkään riittänyt ja piti sitten tehdä osa omasta taikinasta. Kauheeta mikä virhe! Niistä paloistahan tuli sitten tietysti ihan erilaisia, eri paksuisia ja kokoisia muutenkin. Että arvata saattaa että oli hankala koota. Rikkihän niistäkin paloista sitten meni osa ja talosta ei tullut koskaan valmista. Onneks siitä kauhistuksesta ei tullut otettua kuvia. :D Palaset työnsin kaapin peränurkkaan häpeämään ja söin niitä pitkin hampain vielä Juhannuksenakin. Ei enää ikinä kaupan taikinaa eikä Muumitaloa minulle! :/

Että ISO hatunnosto siis niille jotka sellaisen uskaltavat tehdä ja saavat vielä onnistumaankin. :) Saati sitten niille jotka suunnittelevat piparitalonsa alusta asti itse, niitäkin "hulluja" kai löytyy. :)

Pipareita leivoin jo viikko sitten. Tämmöisllä muoteilla tälläkertaa:
piparienleivonta.jpg
Että on mulla jotain Muumimaista silti vaikkei sitä taloa olekaan. :)