Tänään olimme Taito Shop Kankurissa vieraina. K-P:n Neuletapaamisen puitteissa siis. Täällä Kokkolassa sijaitseva Taito Shop Kankuri on siis Keski-Pohjanmaan käsi- ja taideteollisuus ry:n ns. "päämaja". Kiitokset illan emännille, viihdyimme mainiosti! :)

Illan teemana oli opetella tekemään roseekukkia. Ihan uusi juttu minulle kyllä nuo kukat. Tosi kivahan niitä oli tehdä, eikä se ollut yhtään niin vaikeaa mitä ajattelin. Ja juu, ostinhan minä semmosen laitteen että saa sitten kotonakin nitä väkertää. :)

Väkerryksen lomassa Tekele&Tuunaus-blogista tuttu Meirämmuari haastatteli meitä. Keskipohjanmaahan tulee juttua sitten, neuleblogi-ilmiöstä jne. Ehkä jo lauantaina, kun on KIP-päiväkin. :) Apua, muakin haastateltiin! :)

Sitten vähän kuvia:
kankurissa1.jpg
Punapaitainen neuloja on Meirämmuari. Oli tosi mukava tavata! :)

Lisää porukkaa. Satu U neuvoo Kristaa kukan tekemisessä.
kankurissa2.jpg

Tämmöisen ihanuuden voisi paperinarukukista tehdä:
roseekukkaverho.jpg

Mohairkukista tehty ponchokin näyttää kivalta:
roseekukkaponcho.jpg

Sitten varsinaiset tekeleet...ensin lanka/naru kieputetaan tällä lailla...
roseekukkia1.jpg

..ja sitten virkataan keskustasta kiinni...
roseekukkia2.jpg

Aikaansaannokseni...noh, tuosta mustasta ei kauheasti näe kylläkään millainen se on, mutta siinä on käytetty tuota laitetta siten että on myös se isompi rinki tuossa mukana eli lankaa on kahdessa kerroksessa.
roseekukkia3.jpg
Paperinarukukka sitten taas...se näyttää aika kammolta...langasta on paljon helpompi mielestäni kyllä tehdä noita kukkia kuin paperinarusta. Vaikka muuten inhoan mohairia niin tähän tarkoitukseen voisin jopa kuvitella sitä ostavani... :)

Ja sitten vielä ne ostokset:
kankuri_ostokset.jpg
Se roseekukkahäkkyrä, Fritidsiä kassiprojektiin joka on ihan kohta valmis ja iiiiiiso kassillinen punaista [oliko jollekin yllätys? :)] matonkudetta. Pyöreän maton meinaan ainakin siitä väsätä. Ehkä myös kassinkin kun on aika reipas satsi tuo... :)