Pitäisköhän postatakin tänne ihan jotain ettei blogi vaan haamuile turhaan päivätolkulla kun paremman puutteessa vaan muokkailen noita tekeytyvien ja valmistuneiden laatikoita ja muuta sellaista.. :)

Tällaisia opuksia mulla on tällähetkellä lainassa kirjastosta:
lainassa.jpg

Erika Knight: Tyylikästä virkaten
Tämä on minusta tosi kaunis kirja jo ihan pelkästään katsella. Kuvat on selkeitä ja havainnollisia. Ohjeet pääasiassa erilaisiin sisustusjuttuihin kuten tyynyihin, peitteisiin, säilytysjuttuihin ja muuhun pieneen. Mallit ovat yksinkertaisia ja niihin on käytetty vain perussilmukoita. Suurimman osan töistä mainostetaan valmistuvan illassa parissa. Osaan töistä on käytetty hieman erikoisempia materiaaleja, kuten nahkanauhaa, hamppua tai pakettinarua mutta materiaalit voi toki korvata joillakin muila niin halutessaan. Perusvirkkauksen ohjeet havainnollistettu erinomasiilla valokuvilla vaihe vaiheelta.

Tämän kirjan malleista oon ajatellut kokeilla ainakin polvekeraidallisen tyynyn tekoa..puuvillalankoja kun löytyy montaa väriä.. :)


Annukka Mikkola & Ulla Paakkunainen: Käsityön Pikkujättiläinen
Askartelun Pikkujättiläisen käsityömaailman vastine. Iso järkäle ja hintavakin ostettuna. Liki 450:ssä sivussa on toki hurjasti asiaakin. Ja malleja [n. 200 kpl] varmasti jokaiseen makuun. Kirja on jaettu seitsemään osaan: kirjonta, tilkkutyöt, virkkaus, neulonta, huovutus, kudonta sekä solmeilu ja pudonta, kuten kannestakin jo näkyy. Tekniikoista on kerrottu sopivasti, historiaa unohtamatta - ja työvälineitä kirjassa esitellään myös jokaisen tekniikan osalta.

Mielestäni opus on toteutettu raikkaan modernisti ja värikkäästi, inpsiraatiota tästä kirjasta saa ihan varmasti eikä yhdellä-kahdella selailulla kirjasta saa irti kaikkea mitä se voi tarjota. Tämä ois kiva omistaa, mutta, kuten jo mainitsin...hinta on aika suolainen...viis-kuuskymmppiä on ainakin minusta kirjasta aikalailla paljon, vaikka hyvä ja suhteellisen laaja teos onkin..