Oltiin sitten iskän kanssa lauantaina Sievissä Muttimarkkinoilla. Mutti oli hyvää - niinkuin aina ja ihmisiä oli paljon - niinkuin aina. :) Ilmakin oli oikein mukavan aurinkoinen. Käytiin kotiseutumuseollakin kun ei ole ennen tullut käytyä ja kun siellä oli joku kiertävä käsityönäyttelykin [joka tosin oli minusta aika tylsä..].

Muutama kuva museolta... Ihana vanha Singerin ompelukone:
museo1.jpg

Muutakin käsitöihin liittyvää:
museo2.jpg

Mutinsyönnin SM-kisat. Mies keskellä Teuvo, iskän siskon miehen veli. Pääsi palkinnoille. :)
muttiamuttia.jpg

Tuunausmuotinäytös oli mielenkiintoinen. Erityisesti tykästyin pöytäliinoista tehtyihin hameisiin ja juontajan kravattihameeseen. :)
tuunaus3.jpg

Autokäsityönä mulla oli ne raitasukat joita alotin jo Lapinreissulla mutta jostain syystä jäivät ajelehtimaan puolitekoisina..Eilen sitten tikkasin loppuun. Tämmöiset:
sukka.jpg
Perussukat seiskaveikan raitalangasta, kolmosen puikoilla. Kantapään kavennukset meni vähän nopsampaa tahtia mitä olis tarvinut, mutta ihan hyvät on silti. Siis kun minähän en ees tavissukkaa saa ilman ohjetta tehtyä oikein.. :D

Edit// Mutin ihmettelijöille tiedoksi:
Muttimarkkinat ovat syntyneet paikallisen perinneruuan ympärille. Perinneruoka eli ohrajauhoista veteen keitetty mutti kuvaa hyvin sieviläistä mentaliteettia. Arkisesta, melkein hätäruuasta voisilmällä ja maitotilkalla tehdään juhlaruoka. Muttiohjeita on monenlaisia, niin kuin on keittäjiäkin. Seuraava ohje on peräisin Sievistä sommaan näkköön -kuntahistoriasta.

Lyydia Aution Mutti
Yksi kahvikupillinen vettä, kolme kahvikupillista jauhoja. Kun vesi helmeilee, joukkoon pannaan suola ja voi ja sitten jauhot. Jauhojen täytyy antaa höyryyntyä, sitten tökitään kauhanvarrella reikiä, että höyry pääsee läpi. Sitten aletaan sekoittaa. Sitten pannaan kansi päälle ja annetaan kypsyä ykkösellä ommiin nimmiin kunnes se on pehmeää.[lähde: www.sievi.fi]