Siitä onkin aikaa kun oon viimeksi esittelyt täällä kirjoja. Kyllä niitä on silti hankittu, jos joku ehti epäillä. :) Tässä nämä uusimmat kädentaitokirjastoni jäsenet parin viime kuun ajalta:
uusimmatkirjat.jpg

Pauline Turner: Virkkaajan käsikirja
Perusteellisten ohjeiden ja kuvien avulla alottelijakin pääsee tutustumaan virkkauksen saloihin. Kirjan kymmenessä eri \"työpajassa\" esitellään erilaisia virkkaustekniikoita, kuten esim. koho-, kirjo-, ympyrä- ja ruutuvirkkaus, mutta myös koukkamisella ja varrasvirkkauksella on kirjassa oman osuutensa. Sisältää 17 ohjetta verkkokassista tyynynpäällisiin ja koristevirkkauksiin. Myös vaateohjeita löytyy topista shaaliin, lapasista tossuhin ja hatuista huiviin. Jokaisen työpajan tekniikasta omat mallikokoelmasivut.

Hetaleita poropeukaloille
30 kivaa ja pirtsakkaa pikkuohjetta niin kaulahuiveihin, kaulureihin, päähineisiin, rannekkeisiin, ssärystimiin, muihin pikkujuttuihn ja erlaisiin hartianlämmittimiin. Enimmäkseen neuleohjeita, muutama virkkausohjekin löytyy. Kivat valokuvalliset ohjeet perusneulomiseen ja virkkaukseen. Ihana kirja, luulisin että tästä tulee tehtyä varmaan montakin juttua.

Lion Brand Yarn: Just Wraps
30 neule- ja virkkausohjetta erilaisiin wrappeihin, eli viittoihin, huiveihin, ponchoihin jne. Muutama ohje myös miehille [esim. \"moncho\"] ja lapsille [esim. punahilkkatyylinen \"little red\"]. Monenlaiseen makuun, sekä hienoja juhlamalleja että arkisempiakin, hillityistä repäisevempiin. Eiköhän tästä joku tule tehtyä. :) Tästä sarjasta mulla on myös kirja Just Bags.

Kauniit käsityöt
Uusin tulokas kirjahyllyssäni, ihan extemporé tilasin kun tuli sellanen tarjouskirje postissa. Kuten kannessakin sanotaan, opuksesta löytyy monenlaista niin ompelua, neulomista, virkkausta, kirjontaa kuin kudontaa harrastaville. Osa kirjan ohjeista on julkaistu Novita- ja Moda-lehdissä vuosina 2002-2005. Ensiselailulla mua eniten puhuttelivat ehkäpä sisustusjutut ja ristipistokuviakin oli kivoja. Neuleohjeita oli harmillisen vähän. Virkkuuohjeita sen sijaan oli aika paljon. Parasta tässä kirjassa on mielestäni kauniit ja selkeät kuvat.